دسته‌بندی نشده

برای بزرگداشت فردوسی چه باید کرد؟

25 اردیبهشت برابر با سال‌روز بزرگداشت فردوسی

«فردوسی» و اثر بی‌مانند او «شاه‌نامه» را می‌توان رهاننده و ناجی فرهنگ، زبان و تاریخ و همه چیز مردمانی که خود را آریایی می‌نامیدند دانست و این روز برابر با بزرگداشت فردوسی است. فردوسی با شاه‌کار ادبی خود شاه‌نامه توانست هویت مردمانی که امروز در کشورهایی مانند ایران، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان، جمهوری باکو (آذربایجان)، مردمان کردستان عراق، سوریه و ترکیه و مردمان قفقاز و ارمنستان و گرجستان را در برابر یورش‌های بیابان‌نشینان ترک-مغول و اعراب نگاه‌بانی و پاس‌داری کند.

سالروز بزرگداشت فردوسی
سالروز بزرگداشت فردوسی

بزرگداشت بزرگان فرهنگ و هنر در جهان

در کشورهای پیش‌رفته همواره به بزرگداشت اشخاص و گسترش آگاهی و شناساندن شخصیت ها و بزرگان ادبیات و فرهنگ‌اشان اهمیت ویژه داده می‌شود. برای نمونه در ایتالیا هر سال برنامه های گسترده درباره ی دانته و اثر او کمدی الهی و زبان ایتالیایی برپا می گردد. در انگلیس افزون بر برنامه های سالانه سالگرد 400 سالگی شکسپیر با برنامه های گسترده تبلیغاتی دولتی و خصوصی در شبکه های تلویزیونی جهانی و غیره برگزار می شود. در اسپانیا همین کارها برای سروانتس و کتاب ارجمند او دن کیشوت انجام می شود و همین برنامه ها در فرانسه و چین و ژاپن و غیره انجام می شود. در ایران درباره ی پرداختن به این موضوع و پشتیانی های دولتی سخن فراوان است ولی خود ما مردم برای بزرگداشت فردوسی چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟

ما به پاس این خدمت چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم؟

 1- داستان‌های شاه‌نامه را برای فرزندان و کودکان خود بخوانیم و آن‌ها را با این موضوع آشنا کنیم (کتاب‌های ویژه‌ی کودکان وجود دارد)
2- بزرگ‌سالان نیز می‌توانند این اثر حماسی که آوازه‌ی جهانی دارد بخوانند و از پندها و آموزه‌های آن درس بگیرند.
3- ما نیز مانند دولت و مردمان دیگر کشورهای پیشرفته به بزرگداشت فردوسی و شاهکار او بپردازیم و فرهنگ و زبان خود را گسترش دهیم. ساخت فیلم و تئاتر و انیمیشن و پویانمایی با بهره گیری از شاه‌نامه‌ی فردوسی می‌تواند از دسته کارهایی باشد که باید انجام شود.
4- ما می‌توانیم نام‌های ایرانی و نام‌های قهرمانان و شخصیت‌های داستان‌های شاه‌نامه را به جای نام‌های بیگانه روی فرزندان خود بگذاریم و آشنایان خود را به این کار تشویق کنیم.
5- در جشن‌ها و آیین‌های ملی و باستانی شاه‌نامه‌خوانی را بخشی از این مراسم کنیم. جشن‌هایی مانند جشن نوروز، جشن شب چله یا یلدا، سیزده به در، چهارشنبه سوری، جشن سده، جشن تیرگان، جشن مهرگان و …
6- هنرمندان می‌توانند اشعار فردوسی را به ویژه در موسیقی خود جا دهند. پیش‌تر بزرگانی مانند همایون شجریان و شهرام ناظری دست به چنین کار با اهمیتی زده‌اند.
7- به صورت روزانه بخشی کوچکی از زمان خود را به خواند شاهنامه و اندیشیدن در آن و آموختن درس‌های زندگی اختصاص دهیم و با دوستان خود در میان بگذاریم.

و البته دیگر کارهایی که به اندیشه‌ی شما دوستان می‌رسد.

شما نیز می‌توانید با هم‌رسانی (اشتراک‌گذاری) همین پست با دوستان خود گامی کوچک در بزرگداشت فردوسی در روز بزرگ‌داشت فردوسی بردارید.

تلگرام: @gozareh

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن